Voor 4 personen:
- 700 g kippengehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- peper en zout
- een 4 tal hamburgerbroodjes
- 1 kropsla
- 1 rode ajuin in ringen
- 1 tomaat in schijfjes
- augurkjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 1/2 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 1 koffielepel fijngesnipperde bieslook
- 1 eetlepel koud water
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout, vorm er hamburgers van. Laat een uurtje rusten in de koelkast.
- Maak een dressing met de mayonaise, mosterd, water, peterselie, bieslook.
- Doe een klontje boter of een scheutje olie in een pan en bak de hamburgers.
- Snijd de broodjes middendoor en warm ze even op onder de grill.
- Leg een hamburger tussen een broodje en garneer met ajuin, sla, tomaat, augurkjes en dressing..