Voor 4 personen:
- 2 kipfilets
- 1/2 rode en groene paprika (in blokjes)
- 1/2 ajuin in grove stukken
- 1 wortel in schijfjes
- 3 g verse verse gember fijngehakt
- klein blikje ananasstukjes op sap zonder suiker (ca. 230g)
- klein blikje bamboescheuten (ca. 230g)
- chinese kookwijn
- lichte sojasaus
- witte wijnazijn
- suiker
- hot chilisaus
- bouillonblokje (kip)
- zout
- arachideolie
- water
- 1 koffielepel aardappelzetmeel
- Meng in een kom met een klopper 130 ml water, 65 ml ananassap, 1 koffielepel tomatenpuree, 1/2 koffielepel chilisaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels Chinese kookwijn, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels witte wijnazijn en een verkruimeld bouillonblokje.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kruid met zout.
- Bak de kip in een scheut arachideolie goudbruin.
- Haal de kip uit de pan.
- Bak de wortel, paprika, ajuin en gember even op.
- Voeg indien nodig wat arachideolie toe.
- Voeg de kip + 70 g ananasblokjes + 70 g bamboescheuten terug bij de groenten.
- Voeg mengsel met ananassap toe.
- Breng aan de kook.
- Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en bind er de saus mee.
Lekker met rijst!