Voor 2 à 3 personen:

De laatste tijd wat meer receptjes met kip. Maar dit gerecht is snel, lekker, makkelijk en een beetje feestelijk.

  • 1 kipfilet
  • 1 flesje balade culinaire room 25 cl
  • 1 ajuin versnippert 
  • 1 koffielepel roze peperbes
  • klein scheutje cognac.
  • goede boter
  • 1/2 koffielepel hot chilisaus
  • zout
  • 1/4 kippenbouillon blokje
  1. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Kruid met zout en meng er de chilisaus onder.
  3. Laat een klontje boter smelten in een pan.
  4. Bak de ajuin en de kip goudbruin.
  5. Blus met de room, verkruimel er het 1/4 kippenbouillon blokje over.
  6. Voeg cognac toe. 
  7. Roer en breng even aan de kook.
  8. Doe er indien nodig een klein beetje water bij.
  9. Voeg de bessen aan de saus toe.
  10. Proef en kruid indien nodig met zout bij.

Lekker met rösti!

     
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!