Voor 2 à 3 personen:
De laatste tijd wat meer receptjes met kip. Maar dit gerecht is snel, lekker, makkelijk en een beetje feestelijk.
- 1 kipfilet
- 1 flesje balade culinaire room 25 cl
- 1 ajuin versnippert
- 1 koffielepel roze peperbes
- klein scheutje cognac.
- goede boter
- 1/2 koffielepel hot chilisaus
- zout
- 1/4 kippenbouillon blokje
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Kruid met zout en meng er de chilisaus onder.
- Laat een klontje boter smelten in een pan.
- Bak de ajuin en de kip goudbruin.
- Blus met de room, verkruimel er het 1/4 kippenbouillon blokje over.
- Voeg cognac toe.
- Roer en breng even aan de kook.
- Doe er indien nodig een klein beetje water bij.
- Voeg de bessen aan de saus toe.
- Proef en kruid indien nodig met zout bij.
Lekker met rösti!