Voor 3 à 4 personen:
- 1 blik kidneybonen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 ajuin (versnipperd)
- 250 ml tomatenpassata
- 2 sneden spek van ca. 0,5 cm dik (of een bakje spekblokjes)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 1/2 bouillonblokje (rund)
- paar druppeltjes tabasco
- olijfolie
- Schil de aardappelen en snijd in kleinere gelijke stukken.
- Kook ze gaar in licht gezouten water en giet af.
- Doe een scheutje olijfolie in een pot en laat de ajuin 10 minuten zacht stoven.
- Snijd het spek in reepjes.
- Doe het spek bij de ajuin en bak even mee.
- Voeg er de bonen, tomatenpassata, paprikapoeder, peterselie, tabasco en bouillonblokje aan toe.
- Laat ca.10 minuten rustig koken.
- Voeg de aardappelen toe en warm nog even door.
Lekker met worst!