Kerstkoekjes
dec 27, 2008
Voor ca. 30 stuks:
- 180 g goede boter op kamertemperatuur
- 165 g suiker
- 250 g bloem
- 1 ei
- 1 losgeklopt eiwit
- 1 eigeel
- 3 druppels amandelaroma
- amandelschilfers
- bakpapier
- Klop het eiwit los en meng er het amandelaroma onder.
- Meng de bloem met de boter, suiker, ei en eiwit en kneed tot een homogene deeg.
- Laat een nacht afgedekt rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160° C.
- Rol het deeg uit tot op een halve centimeter, en steek er kerstfiguurtjes uit.
- Leg de figuurtjes op bakpapier.
- Bestrijk ze met een losgeklopte eierdooier en garneer met amandelschilfers.
- Bak af op 160° C in ca. 12 à 15 minuten en laat afkoelen.