• 500 g kalkoenreepjes
  • 1 wortel (in stukjes)
  • 1 stengel selder (in stukjes)
  • 1/2 paprika (in stukjes)
  • 1 ajuin (in stukjes)
  • 1 lente-uitje (versnipperd)
  • 70 g bamboescheuten
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 groot blik ananas (ca. 550 g)
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  • gedroogde Spaanse peper (naar smaak)
  • stukje verse gember (10 g fijn gesneden)
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • rijstolie
  • zout
  1. Kruid de kalkoenreepjes met zout.
  2. Giet 180 ml van het sap van de ananas in een kommetje.
  3. Voeg er tomatenpuree, ketchup, sojasaus, azijn, limoensap, gember, look, suiker en Spaanse peper bij.
  4. Los met een kloppertje het aardappelzetmeel op in het ananasmengsel.
  5. Neem 4 schijven ananas en snijd deze in stukjes.
  6. Doe een scheutje rijstolie in een pan of wok en bak de kalkoenreepjes juist gaar.
  7. Verwijder uit de pan en zet even opzij.
  8. Doe terug een scheutje rijstolie in een pan en bak de groenten even aan.
  9. Voeg de ananas en de kalkoen aan de groenten toe.
  10. Giet er het ananasmengsel bij en warm even goed door.
  11. Werk af met de lente-ui.

Lekker met rijst of  noedels!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!