- 500 g kalkoenreepjes
- 1 wortel (in stukjes)
- 1 stengel selder (in stukjes)
- 1/2 paprika (in stukjes)
- 1 ajuin (in stukjes)
- 1 lente-uitje (versnipperd)
- 70 g bamboescheuten
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 groot blik ananas (ca. 550 g)
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels ketchup
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 koffielepel aardappelzetmeel
- gedroogde Spaanse peper (naar smaak)
- stukje verse gember (10 g fijn gesneden)
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- rijstolie
- zout
- Kruid de kalkoenreepjes met zout.
- Giet 180 ml van het sap van de ananas in een kommetje.
- Voeg er tomatenpuree, ketchup, sojasaus, azijn, limoensap, gember, look, suiker en Spaanse peper bij.
- Los met een kloppertje het aardappelzetmeel op in het ananasmengsel.
- Neem 4 schijven ananas en snijd deze in stukjes.
- Doe een scheutje rijstolie in een pan of wok en bak de kalkoenreepjes juist gaar.
- Verwijder uit de pan en zet even opzij.
- Doe terug een scheutje rijstolie in een pan en bak de groenten even aan.
- Voeg de ananas en de kalkoen aan de groenten toe.
- Giet er het ananasmengsel bij en warm even goed door.
- Werk af met de lente-ui.
Lekker met rijst of noedels!