Kip met cashewnoten, ananas en groenten
Voor 3 à 4 personen:
- 1 kipfilet (stukjes)
- 100 g ongezouten cashewnoten
- blikje ananas in eigen sap (100 g in stukjes – sap bijhouden)
- 2 teentjes look (versnipperd)
- 1 groene paprika (in stukjes)
- ½ rode paprika (in stukjes)
- 1 ajuin (in stukjes)
- 1 lente-uitje (ringetjes)
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 koffielepel suiker
- sambal naar smaak
- arachideolie
- maïszetmeel
- Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof, schud regelmatig op.
- Doe een scheutje olie in een pan (of wok) en roerbak look, ajuin en sambal in ca. 2 minuten.
- Haal alles uit de pan en zet even opzij.
- Doe terug een scheutje olie in een pan en roerbak de kip en paprika op hoog vuur.
- Doe het uimengsel terug bij de kip.
- Voeg er de oestersaus, vissaus, suiker, ananas en ananassap bij.
- Roerbak 2 minuten.
- Los een klein beetje maïszetmeel op in water en bind de saus.
- Meng er de cashewnoten onder.
- Bestrooi met lente-ui.