Herkomst van “Kaiserschmarrn”: Dit typisch Oostenrijks dessert kreeg zijn benaming via Keizer Joseph Franz (de echtgenoot van ‘Sissi’). Hij was dol op dit nagerecht.
- 125 g bloem
- 135 ml volle melk
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 50 g rozijnen
- 50 g amandelschilfers
- snuifje zout
- 40 g goede boter
- poedersuiker
- een ovenbestendige pan
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker en een snuifje zout.
- Meng de eierdooiers met de bloem en de melk.
- Meng de helft van het eiwit onder het deeg. Daarna de andere helft.
- Meng de rozijnen en de helft van de amandelschilfers onder het deeg.
- Laat de boter smelten in een pan.
- Verdeel een deel van het deeg in de pan (ongeveer een dikte van 5 cm).
- Zet de pan 10 minuten in de oven.
- Haal de pan uit de oven. Opgelet de steel is warm!
- Draai de koek om met de hulp van een bord.
- Trek de koek in stukken met twee vorken of spatels.
- Voeg de rest van de suiker en de amandelen toe.
- Bak alles nog even goed op.