Voor 3 personen
- 600 g kabeljauwhaasje
- 500 g aardpeer
- 1 kleine rode ajuin versnipperd
- 80 ml witte droge wijn
- 20 ml aardpeervocht
- 50 g goede boter
- 3 koffielepel taisevisaus
- snuifje kurkuma
- 250 g tagiatelli verdi
- olijfolie
- peper en zout v/d molen
- Schil de aardpeer, snijd in blokjes, kook gaar in licht gezouten water. (houd wat kookvocht apart!)
- Kruid de vis met peper en zout v/d molen en een scheutje olijfolie.
- Laat een beetje boter smelten in een potje en stoof de ajuin glazig.
- Blus met de witte wijn en aardpeervocht, een draai van de pepermolen, laat een 3 tal minuten inkoken.
- Giet de saus door een zeef en voeg Thaise vissaus.
- Monteer met de boter (laat de koude boter al draaiend of kloppend oplossen in de saus).
- Voeg de aardpeer toe.
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water met een scheutje olijfolie.
- Pocheer of stoom de kabeljauw.
- Dresseer de vis, saus en pasta op een bord.