Kaaskroketten met Parmezaanse kaas
mrt 13, 2010
- 150 g bloem
- 100 g goede boter
- 100 g gemalen gruyère
- 100 g geraspte parmezaan
- 1 koffielepel zout
- nootmuskaat
- peper
- 4 eieren
- 1/2 l volle melk
- paneermeel
- Maak een roux met de bloem en de boter.
- Voeg de koude melk toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Breng de melk aan de kook maar blijf constant roeren met een klopper!
- Als je een dikke saus bekomen hebt, voeg je 4 eierdooiers toe en laat je de saus nog even door pruttelen maar blijven roeren!
- Zet de saus van het vuur en meng er de kaas door (niet meer laten koken!).
- Olie een schotel in.
- Stort de saus in de schotel, verdeel en dek af met vershoudfolie.
- Laat een nacht in de koelkast rusten.
- Snijd nu in blokjes van 4 op 4 cm.
- Haal de kroketten door de bloem, los geklopt eiwit en paneermeel.
- Bak ze in 3 à 4 minuten in frituurvet van 180°C.