• 150 g bloem
  • 100 g goede boter
  • 100 g gemalen gruyère
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 koffielepel zout
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 eieren
  • 1/2 l volle melk
  • paneermeel
  1. Maak een roux met de bloem en de boter.
  2. Voeg de koude melk toe.
  3. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Breng de melk aan de kook maar blijf constant roeren met een klopper!
  5. Als je een dikke saus bekomen hebt, voeg je 4 eierdooiers toe en laat je de saus nog even door pruttelen maar blijven roeren!
  6. Zet de saus van het vuur en meng er de kaas door (niet meer laten koken!).
  7. Olie een schotel in.
  8. Stort de saus in de schotel, verdeel en dek af met vershoudfolie.
  9. Laat een nacht in de koelkast rusten.
  10. Snijd nu in blokjes van 4 op 4 cm.
  11. Haal de kroketten door de bloem,  los geklopt eiwit en paneermeel.
  12. Bak ze in 3 à 4 minuten in frituurvet van 180°C.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!