Jamie Oliver’s BBQ saus
- 200 g rietsuiker
- 200 ml ketchup
- 200 ml ongezoet appelsap
- 100 ml Whisky
- 4 eetlepels worcestersaus
- 4 eetlepels balsamico
- 2 koffielepels mosterd
- het sap van twee appelsienen
- paar druppeltjes Chipotle Tabasco (of gewone Tabasco)
- zout naar smaak
- Doe alles in een potje.
- Zet op het vuur en laat in 5 à 10 minuten op hoog vuur indikken.
- Laat afkoelen
Wrijf ribbetjes of kippenboutjes eerst in met bv. satékruiden, kipkruiden of een eigen kruidenmix. Laat een uurtje afgedekt in de koelkast liggen. Leg het vlees op de BBQ en wrijf het in met de saus. Herhaal dit 2 keer. Bak de ribbetjes indirect in ca. 60-90 minuten op een temperatuur van 180°C
Gebaseerd op een origineel recept van Jamie Oliver.