Voor 3 personen:

  • 50 ml ingekookte bruine fond
  • 100 ml water
  • goede boter
  • 50 g spekblokjes
  • 2 eetlepels rode porto of witte wijn
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 1 en een halve koffielepel maïzena
  • 125 g parijse champignons
  • 1 sjalot
  • Porto
  1. Pel de sjalot en versnipper.
  2. Kuis de champignons, snijd in plakjes.
  3. Laat de boter smelten in een kookpotje en stoof de champignons aan.
  4. Voeg er de versnipperde sjalot en de spekblokjes aan toe.
  5. Blus met porto en laat deze even verdampen.
  6. Voeg er de ingekookte bruine fond en het water aan toe.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Los de maïzena op in een beetje water en bind de saus (niet te dik).
  9. Voeg de peterselie toe.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!