Hoe maak je wildsaus?
Heb je geen vlees aangekleurd? Geen probleem dan begin je gewoon in goede boter de ajuin aan te bakken.
Ingrediënten
- 200 ml wildfond (Lacroix)
- 1/2 ajuintje (versnipperd)
- 1/2 teentje look zeer fijn gesneden
- 2 eetlepels Porto
- 1 eetlepel veenbessensaus
- 100 ml room
- peper v/d molen
- zout
- goede boter
- bloem
Bereiding
- Maak een roux met 30 g boter en 30 g bloem.
- Bak de ajuin goudbruin in de pan waar je het wild hebt aangekleurd.
- Voeg look toe.
- Blus met Porto.
- Giet er de wildfond en room bij.
- Breng aan de kook en meng er de veenbessensaus onder.
- Bind met de roux tot sausdikte (je zal denkelijk niet al de roux nodig hebben).
- Kruid met peper v/d molen.
- Breng indien nodig op smaak met zout.