Hoe maak je wildsaus?

Heb je geen vlees aangekleurd? Geen probleem dan begin je gewoon in goede boter de ajuin aan te bakken.

Ingrediënten

  • 200 ml wildfond (Lacroix)
  • 1/2 ajuintje (versnipperd)
  • 1/2 teentje look zeer fijn gesneden
  • 2 eetlepels Porto
  • 1 eetlepel veenbessensaus
  • 100 ml room
  • peper v/d molen
  • zout
  • goede boter
  • bloem

Bereiding

  1. Maak een roux met 30 g boter en 30 g bloem.
  2. Bak de ajuin goudbruin in de pan waar je het wild hebt aangekleurd.
  3. Voeg look toe.
  4. Blus met Porto.
  5. Giet er de wildfond en room bij.
  6. Breng aan de kook en meng er de veenbessensaus onder.
  7. Bind met de roux tot sausdikte (je zal denkelijk niet al de roux nodig hebben).
  8. Kruid met peper v/d molen.
  9. Breng indien nodig op smaak met zout.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!