voor 3 à 4 personen:

  • 500 g sperziebonen
  • 1/2 ajuin (versnipperd)
  • zout en peper
  • klontje boter
  1. Verwijder de puntjes van de boontjes (snijden of afbreken).
  2. Spoel de boontjes af onder koud water.
  3. Breng een pot met ruim water aan de kook (2,5 l à 3 l)
  4. Voeg een koffielepel zout toe (voor de smaak en de kleur).
  5. Voeg de boontjes toe en laat 10 minuten koken.
  6. Check tijdig of ze gaar zijn.
  7. Giet af in een vergiet en verfris onmiddellijk met ijskoud water.
  8. Laat een klontje boter smelten in een pot of pan.
  9. Stoof er de ajuin in.
  10. Voeg de boontjes toe.
  11. Kruid met peper en zout.
  12. Laat nog even goed doorwarmen.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!