Hoe maak je macaroni met ham en kaas?
Voor 3-4 personen:
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 1/2 l melk
- 150 g gekookte hesp
- 300 g macaroni
- 150 g + 50 g gemalen emmentaler
- paneermeel
- peper, nootmuskaat
- 1 koffielepeltje zout
- Laat de boter smelten maar ze mag niet kleuren.
- Meng er de bloem onder.
- Laat een 2-tal minuten drogen op een zacht vuur, eveneens zonder kleuren.
- Giet er nu al roerend met een klopper de koude melk onder.
- Kruid met een zout, peper en nootmuskaat.
- Breng al roerend aan de kook zodoende je een mooie gebonden saus krijgt.
- Laat een minuutje doorkoken maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
- Zet nu van het vuur en meng er de 150 g kaas onder.
- Snijd de ham in kleine blokjes en meng onder de kaassaus.
- Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet.
- Meng de macaroni onder de saus.
- Doe alles in een ovenschaal.
- Strooi er de 50 g kaas over en bestrooi met paneermeel.
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Laat indien nodig nog even gratineren onder de grill.