Voor 4 personen:

  • 1,5 kg magere kalfsblanquette
  • 500 g kalfsgehakt
  • 500 g champignons
  • 1 ajuin (versnipperd) 
  • 2 bouillonblokjes (rund)
  • 1 ei
  • boter
  • bloem
  • paneermeel
  • paprikapoeder
  • currypoeder
  • provençaalse kruiden 
  • goede boter 
  • peper en zout 

 Voor het kalfsvlees:

    1. Kruid het vlees met peper en zout. 
    2. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak het vlees even aan.
    3. Doe het in een pot.
    4. Doe de ajuin in de pan. Voeg eventueel nog wat boter toe en laat even bakken.
    5. Voeg de ajuin bij het vlees. 
    6. Doe een scheutje water in de pan.
    7. Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los. 
    8. Voeg dit eveneens bij het vlees.
    9. Zet het vlees juist onder met water.
    10. Voeg 1 bouillonblokje toe en kruid met een beetje provençaalse kruiden.
    11. Zet een deksel op de pot en laat ca. 75 minuten zachtjes pruttelen.

    Voor de balletjes en de champignons:

    1. Doe voor de balletjes het gehakt in een kom en voeg er het ei en het paneermeel bij.
    2. Kruid met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout.
    3. Rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpong-balletje. 
    4. Vul een pot met water.
    5. Voeg het andere bouillonblokje bij en breng aan de kook.
    6. Voeg de balletjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
    7. Giet ze af in een vergiet. 
    8. Snijd de champignons in 4.
    9. Bak ze even op en kruid met peper en zout.

    Afwerking:

    1. Als het kalfsvlees gaar is, giet af. Houd het kookvocht bij!
    2. Laat 50 g boter smelten in een pot en roer er 50 g bloem onder.
    3. Giet er het kookvocht en 100 ml room bij en breng al roerend aan de kook.
    4. Als de saus mooi gebonden is, kruid je met peper en als het nodig is met zout.
    5. Voeg het vlees, balletjes en champignons toe.

    Lekker met puree of frietjes, pasta of rijst.

      Mis onze nieuwsbrief niet!

      Mis onze nieuwsbrief niet!

      Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

      U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

      Pin It on Pinterest

      Delen

      Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

      Delen

      Deel dit bericht met je vrienden!