Deze lekkere oosterse soep is gebaseerd op een recept van Oriental Garden in Koudekerke. Ik maak ze wel minder pittig.
- 1,5 liter water
- 2 en ½ bouillonblokje (kip)
- 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 100 g wortelen (in blokjes)
- 100 g rode paprika (in blokjes)
- 100 g groene paprika (in blokjes)
- 100 g ajuin (versnipperd)
- 80 g komkommer (in blokjes)
- 5 Parijse champignons (in schijfjes)
- 60 g bamboescheuten (in stukjes)
- 2 lente-uitjes (in ringetjes)
- 70 g tomatenpuree
- 30 ml Chinese zwarte rijstazijn
- 3 koffielepels suiker
- scheutje shao hsing (rijst wijn)
- sambal naar smaak
- klein scheutje sesamolie
- citroen
- maïsolie
- aardappelzetmeel
- 1 losgeklopt ei
- Bereid het gedroogd eekhoorntjesbrood zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd het eekhoorntjesbrood in kleinere stukjes.
- Bak de Parijse champignons in een scheutje maïsolie en besprenkel met een beetje citroensap.
- Breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
- Voeg de groenten en de tomatenpuree toe (uitgezonderd de lente-uitjes)
- Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
- Voeg er nu de Chinese azijn, suiker, sesamolie en de shao hsing aan toe.
- Los wat aardappelzetmeel op in water en bind er de soep mee.
- Giet nu in een straaltje het ei over de soep en meng even door.
- Voeg de lente-uitjes toe.