En het is helemaal niet moeilijk! Doe liefst bij het kuisen keukenhandschoenen aan.
Voor 3-4 personen
- 1 kg schorseneren
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 1 koffielepel witte wijnazijn
- witte peper v/d molen
- zout
- klontje boter
- Spoel de schorseneren onder stromend water. Zodoende is het zand weg.
- Schil de schorseneren met een dunschiller. Leg ze onmiddellijk in koud water.
- Kook de schorseneren in licht gezouten water gaar.
- Giet ze af in een vergiet.
- Verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water. Indien je ze niet direct gaat gebruiken. Anders kan je deze stap overslagen.
- Doe de boter in de pan en bak de schorseneren even op.
- Blus met de witte wijnazijn.
- Kruid met peper en zout.
- Meng er de peterselie onder.
Ook lekker: Schorseneren met witte saus