Voor 4 personen:

  • 1 kg hertenragout in blokjes

Voor de marinade:

  • 1 fles rode wijn
  • 1 wortel (in grove stukken)
  • 2 grote sjalotten (in grove stukken)
  • wat peterseliestengels
  • laurier
  • snuifje tijm
  • 1 kruidnagel
  • peper van de molen
  • 1 gepeld teentje look

Meng het vlees onder de ingrediënten van de marinade en laat 5 uur tot één nacht marineren in de koelkast. Meng af en toe om.

  • goede boter
  • bloem
  • 130 g gezouten spek in blokjes
  • snuifje peterselie, tijm, laurier, rozemarijn, nootmuskaat
  • zout en peper van de molen
  • 1 wortel in niet te grote blokjes
  • 125 g kastanjechampignons in vier gesneden
  • 1 eetlepel luikse siroop
  1. Giet het vlees door een zeef, houd het marinadevocht de wortelen en sjalot bij. Maar verwijder laurier, peterseliestengels en kruidnagel.
  2. Droog het vlees en kruid met peper en zout.
  3. Laat een klont boter smelten in een pan en kleur de blokjes hertenragout.
  4. Schep ze in een kookpot.
  5. Kleur de sjalotten en wortelen van de marinade in dezelfde pan, snijd de look van de marinade in kleinere stukjes en stoof even mee, voeg als laatste het spek toe.
  6. Giet er het marinadevocht, de peterselie, tijm, laurier, rozemarijn en nootmuskaat bij.
  7. Laat 5 minuten pruttelen.
  8. Giet nu alles bij het vlees. Voeg wat water toe zodoende het vlees juist onder staat.
  9. Laat ca. een 1 uur 45 minuten zachtjes koken onder deksel.
  10. Maak een roux
  11. Stoof de wortelblokjes en champignons 10 minuten in een klontje boter, kruid met peper en zout.
  12. Giet het vlees door een zeef maar houd het kookvocht bij! Verwijder de wortelen en laurier, breng het kookvocht terug aan de kook.
  13. Voeg de luikse siroop toe, breng op smaak met peper en zout.
  14. Bind met een beetje roux, laat nog heel even koken.
  15. Voeg het vlees, champignons en de wortelblokjes toe.

Lekker met kroketten met een appeltje in de oven gevuld met veenbessen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!