Het is herfst en dus tijd voor pompoensoep! Ik maak deze keer een variant met gember en kokosmelk. Ik ben persoonlijk niet zo gek op gember maar in combinatie met de kokosmelk geeft dat de soep net een zachte smaak. Het geeft daarbij een oosters tintje aan de soep! Een heerlijke pompoensoep met gember en kokosmelk.
Ingrediënten
- 450 g pompoen (in stukjes)
- 1 liter water
- 2 bouilionblokjes (kip)
- 120 g knolselder (in stukjes)
- 1 ajuin (in stukjes)
- 1 teentje look (kleine stukjes)
- 50ml kokosmelk
- klontje boter
- peper van de molen
Bereiding
- Stoof de groenten een 5-tal minuten in de boter (zonder kleuren).
- Voeg het water met de bouillionblokjes toe.
- Laat 25 minuten koken onder deksel.
- Mix de soep en giet er de kokosmelk bij.
- Kruid met peper naar smaak.