Kip met rode curry en groenten
- 1 kipfilet
- 400 ml kokosmelk
- 2 koffielepels rode curry pasta
- 1 eetlepel vissaus
- een handvol groene boontjes
- 1/2 rode paprika
- 1 ajuin
- 1 lente-ui
- 250 g Parijse champignons
- peper en zout
- arachideolie
- Kuis de boontjes.
- Breng een pot met licht gezouten water aan de kook.
- Voeg de boontjes toe en laat ca. 4 minuten koken.
- Giet af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud water.
- Schil de wortelen en snijd in schijfjes.
- Pel de ajuin, snijd in 4 en haal uiteen.
- Spoel de champignons vlug onder koud stromend water en snijd ze in 4.
- Kuis de paprika en snijd in blokjes.
- Snijd kipfilet in stukjes en kruid met peper en zout.
- Doe een scheutje arachideolie in pan of wok.
- Bak de kip even aan en zet opzij.
- Doe indien nodig nog wat olie in de pan en roerbak de paprika, wortelen, champignons en ajuin.
- Voeg de kip terug toe.
- Voeg de kokosmelk, vissaus en de rode curry pasta toe en laat even opkoken.
- Voeg de boontjes toe en warm nog even door.
- Snijd de lente-ui in ringetjes en strooi over gerecht.
Lekker met rijst!
Als je de Parijse champignons vlug onder koud stomend water afspoelt, krijgen ze geen kans om vocht op te nemen.