– 240 g bloem
– 120 g goede boter op kamertemperatuur
– 1 dl water
– 4 eieren
– 250 ml room
– 200 g prei (het witte gedeelte)
– 300 parijse champignons
– 100 gr courgette
– 1/2 rode en groene paprika
– peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder
– Zeef de bloem met het 1/2 theelepel zout.
– Kneed er de boter onder en voeg er regelmatig wat van het water bij.
– Moest het deeg te vochtig zijn, voeg er dan een beetje bloem bij.
– Kneed het deeg nu tot een bol en dek het af met huishoudfolie
– Laat het een uur rusten in de koelkast.
– Kuis de groenten en versnijd in stukjes.
– Stoof de groenten beetgaar in een koekenpan met wat olijfolie, maar begin met de prei en eindig met de champignons.
– Kruid met peper en zout.
– Rol het deeg uit tot op 4 mm.
– Bedek een taartvorm met bakpapier en leg het deeg erin.
– Prik de bodem in met een vork en laat het deeg 15 minuten bakken op 180 graden.
– Meng ondertussen voor de vulling de eieren, room, peper, 1/2 koffielepel zout, 1/2 koffielepel paprikapoeder en nootmuskaat met een klopper door mekaar.
– Neem de taart uit de oven, verdeel er de groenten over en giet er het roommengsel bij.
– Bak nu de de taart in ca. 35 minuten in een een oven van 180° graden af.