Hapje met biefstuk
Voor 6 glaasjes
- 200 g biefstuk (4 cm dik)
- 70 g parelcouscous (o.a te koop bij AH)
- 1 ijsbergsalade
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 koffielepels dragon (fijngehakt)
- 1 koffielepel kervel (fijngehakt)
- bladpeterselie
- dragonazijn
- peper v/d molen
- zout
- boter
- Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Kuis en droog de salade.
- Meng de dragon en kervel onder de mayonaise.
- Kruid met een beetje zout en peper van de molen.
- Kruid de biefstuk met peper en zout.
- Doe een klontje boter in een pan en bak de biefstuk saignant (± 3 minuten aan beide kanten).
- Neem de steak uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd de salade in fijne reepjes en schik in de glaasjes.
- Schik daarop wat parelcouscous.
- Snijd de biefstuk in fijne lapjes.
- Schik ze boven op de parelcouscous.
- Napeer er wat van de dragonmayonaise over.
- Werk af met een blaadje bladpeterselie.