Groene rijst is een alternatief voor gewone rijst. Lekker bij gepocheerde of gestoomde vis.
voor 2 personen:
– 125 gr rijst
– 100 gr spinazie uit de diepvries
– 100 gr diepvrieserwten
– 2 eetlepels sojasaus
– 1/4 blokje kippenbouillon
– 1 teentje look geperst of 1 cm lookpasta
– maïsolie
– walnotenolie
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat goed uitlekken.
Ontdooi de spinazie. Doe een scheutje maïsolie en een beetje walnotenolie in een wok en bak de rijst zonder kleuren. Doe de doperwtjes bij de spinazie en laat 3 minuten zachtjes stoven. Voeg er de look, sojasaus en 1/4 blokje kippenbouillon aan toe. Meng dit nu goed onder de rijst.
Tip
Ik heb altijd een tube lookpasta in de koelkast liggen. Lookpasta is makkelijk in gebruik en fijn van smaak. Ik koop meestal Gia lookpasta verkrijgbaar bij o.a Delhaize.