- 1 kg gehakt
- 1 kg varkensstoofvlees
- 1 rode paprika
- 1 eitje
- paneermeel
- paprikapoeder
- currypoeder
- nootmuskaat
- zout
- 1 koffielepel hot chilisaus
- 500 g gezeefde tomaten
- 100 g gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels Heinz BBQ Ketchup
- arachideolie
- peper v/d molen
- 1 grote versnipperde ajuin
- 1 bouillonblokje (groenten)
- 3 koffielepels maïszetmeel, opgelost in wat water
- worchestersaus
- Bak het varkensvlees even aan in een scheutje arachideolie.
- Kruid het met zout en peper v/d molen.
- Schep het vlees over in een ruime kookpot.
- Bak in dezelfde pan de ajuin even aan (voeg eventueel wat arachideolie toe).
- Blus met de gezeefde tomaten en voeg de spekblokjes toe.
- Kook even op en voeg alles bij het vlees.
- Voeg wat water toe zodoende het vlees juist onder staat.
- Laat ca. 1 uur en 40 minuten zachtjes koken onder deksel tot het vlees gaar is.
- Kuis de paprika, snijd in reepjes, en stoof even aan in een scheutje arachideolie.
- Kruid het gehakt met nootmuskaat, currypoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Meng er het ei en wat paneermeel onder.
- Meng alles goed door.
- Rol er balletjes van en kook 10 minuten in gezouten water.
- Als het varkensstoofvlees gaar is, giet het dan af maar houd het kookvocht bij.
- Doe het kookvocht in een kookpot en voeg er een heel of een deel van het bouillonblokje aan toe (afhankelijk van de hoeveelheid saus).
- Voeg 1 eetlepel paprikapoeder, 1 koffielepel hot chilisaus, scheutje worchestersaus, 2 eetlepels Heinz BBQ Ketchup toe.
- Breng aan de kook en bind met het maïszetmeel, opgelost in een beetje water tot op sausdikte.
- Voeg het vlees en de paprika aan de saus toe en meng alles voorzichtig.
Lekker met frietjes, rijst of pasta!