Gevulde speculaas
nov 28, 2014
- 250 g zelfrijzende tarwebloem
- 175 g boter
- 200 g bruine suiker
- mespuntje zout
- 1 eetlepel speculaaskruiden (AVEVE)
- 2 eieren
- 300 g amandelpoeder
- 300 g fijne kristalsuiker
- 1 citroen
- ca. 20 amandelen
- Doe de bloem in een kom en verdeel er in kleine stukjes de boter over.
- Meng de bloem en de boter door elkaar tot je een kruimelig deeg krijgt.
- Voeg er de suiker, kruiden, zout en een losgeklopt ei onder.
- Kneed tot een mooi deeg.
- Maak er een grote bal van en laat een uur afgedekt rusten in de koelkast.
- Maak ondertussen amandelspijs.
- Meng het amandelpoeder met de suiker een paar druppeltjes citroensap en een losgeklopt ei.
- Rol het deeg uit tot twee cirkels van 24 cm.
- Bedek een springvorm met de eerste cirkel deeg en verdeel er het amandelspijs over.
- Dek af met de tweede cirkel en druk de rand wat naar beneden.
- Blancheer (kook 1 minuut en verfris onder koud stromend water) de amandelen en pel ze.
- Garneer de taart met de amandelen.
- Bestrijk de bovenkant van de taart en de amandelen met losgeklopt ei.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven van 170°C in ca. 35 minuten.