Voor 4 schelpen:

  • 6 grote sint-jacobsvruchten zonder koraal
  • 250 ml water
  • 1/2 bouillonblokje (vis)
  • 100 ml room
  • 50 ml droge witte wijn
  • 100 g parijse champignons
  • 30 g bloem
  • 30 g goede boter
  • 1/2 kleine ajuin
  • 4 schelpen of vuurvaste schaaltjes
  • gemalen kaas
  • peterselie
  1. Maak een roux met de bloem.
  2. Breng het water met bouillonblokje aan de kook.
  3. Pocheer(*) de sint-jacobsvruchten 1 minuut in de visbouillon.
  4. Voeg nu de room en witte wijn bij de visbouillon en kruid met witte peper.
  5. Bind de saus met de roux, maar niet te dik. Je zal denkelijk niet al de roux nodig hebben.
  6. Versnipper de halve ui.
  7. Spoel de champignons onder koud stromend water en snij in plakjes.
  8. Bak de ajuin en champignons even aan in een klontje boter.
  9. Snijd de gepocheerde sint-jacobsvruchten in 4.
  10. Vul de schelpen met de champignons en ajuin.
  11. Schik daar de sint-jacobsvruchten op.
  12. Giet er wat van de saus over.
  13. Bestrooi met de gemalen kaas.
  14. Gratineer de schelpen enkele minuten onder de grill.
  15. Strooi er wat gehakte peterselie over.

Serveer met brood !

Tip!
Maak een beetje aardappelpuree.
Spuit wat van de puree in het midden van het bord.
Druk de schelpen erop.
Op die manier blijven ze mooi staan.

*juist tegen het kookpunt aan.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!