Mini-pasteitjes met kaas en ham
Voor ca. 30 zakouskis (afhankelijk van de grootte)
- ca.30 zakouskis
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 250 ml volle melk
- 100 g ham
- 60 g gemalen Emmentaler + wat voor de afwerking
- peper, zout, nootmuskaat
- Snijd de ham in zeer kleine blokjes.
- Laat de boter smelten in een potje.
- Meng er de bloem onder.
- Giet er de melk bij en breng met een klopper aan de kook.
- Breng de gebonden saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng er de kaas en de ham onder.
- Vul de mini-pasteitjes (met een lepeltje) en werk af met wat gemalen kaas.
- Warm op in een oven van 180° C in ca. 12 minuten.
Mini-pasteitjes met kip en champignons
Voor ca. 30 zakouskis (afhankelijk van de grootte)
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 100 g champignons
- 120 g gekookte kipfilet
- 200 ml water
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- 50 ml room
- peper en zout
- boter
- Snijd de champignons in kleine blokjes.
- Stoof de champignons aan in een klontje boter.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Los de bouillon op in het water.
- Giet er de room bij.
- Laat de boter smelten.
- Meng er de bloem onder.
- Giet het bouillonmengsel bij de roux.
- Breng met een klopper aan de kook.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng er de champignons en de kip onder.
- Vul de mini-pasteitjes (met een lepeltje)
- Warm op in een oven van 180° C in ca. 12 minuten.
Mini-pasteitjes met garnalen
Voor ca. 30 zakouskis (afhankelijk van de grootte)
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 125 gepelde grijze garnalen
- 200 ml water
- 1/2 blokje bouillon (vis)
- 50 ml room
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 koffielepel Cognac
- Los het bouillonblokje op in het water.
- Voeg de room, Cognac en tomatenpuree toe.
- Laat de boter smelten en meng er de bloem onder.
- Giet het bouillonmengsel bij de roux.
- Breng met een klopper aan de kook.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng er de garnalen onder.
- Vul de mini-pasteitjes (met een lepeltje).
- Warm op in een oven van 180° C in ca. 12 minuten.