Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm.
Het is vandaag lichtmis dus eten we traditiegetrouw pannenkoeken. Maar eerst iets hartigs: flensjes gevuld met ham en kaas.
Voor de flensjes:
- 150 g bloem
- 2 eieren
- 1/2 l volle melk
- snuifje zout
- Doe alles in een kom
- Meng met een klopper
- Giet door een zeef
- Laat wat boter smelten in een klein pannetje
- Giet wat deeg in de pan en bak aan beide kanten goudbruin.
Voor de vulling:
- 500 ml volle melk
- 60 g bloem
- 60 g boter
- 100 g gekookte ham
- 200 g gemalen emmentaler
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 ei
- Maak een roux met de bloem en de boter.
- Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Snijd de ham in blokjes.
- Bind de kokende melk al kloppend met de roux en laat nog een minuutje doorkoken.
- Zet van het vuur en meng er de kaas door, zorg dat alles mooi gesmolten is.
- Meng er nu de ham onder.
- Verdeel wat van de vulling op een flensje en strijk de zijkanten in met wat eigeel en plooi dicht.
- Smeer een bakplaat in met wat boter en leg er de gevulde flensjes op.
- Verwarm in een oven van 180° C in ca. 20 minuten.
ook lekker: gefrituurde flensjes