We hebben al eens erwtjes en worteltjes op de blog staan, maar deze bereidingswijze is anders en zeker zo lekker.

Voor 4 personen:

  • 500 g wortelen
  • 500 g erwtjes (diepvries)
  • 1 ajuin
  • 1 koffielepel suiker
  • goede boter
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • peper en zout
  1. Pel en versnipper de ajuin.
  2. Schil de wortelen en snijd in schijfjes.
  3. Stoof de ajuin 5 minuten aan in 25 g boter.
  4. Roer regelmatig om.
  5. Voeg de wortelen toe en stoof 5 minuten mee met de ajuin.
  6. Roer eveneens regelmatig om.
  7. Voeg er de peterselie bij, kruid met peper en zout en meng goed om.
  8. Giet er 5 eetlepels water bij. Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten pruttelen op een niet te hoog vuur.
  9. Voeg er de erwtjes bij en laat nog 10 minuten verder garen onder deksel.

Lekker bij varkensgebraad met puree of gebakken aardappelen

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!