General Tso’s kip is een gerecht dat vooral populair werd in Noord-Amerikaanse Chinese restaurants. Het gerecht werd vernoemd naar Generaal Tso Tsung-Tang.
- 1 kipfilet (ca.350g)
- 2 eieren
- zelfrijzende bloem
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje look
- zout
- arachideolie
Voor de saus:
- 150 ml kippenbouillon
- 35 g suiker
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels hoisinsaus (Delhaize)
- 2 koffielepels geroosterde sesamolie
- 2 koffielepels sojasaus
- 8 g maïszetmeel
- Snij de kip in blokjes en kruid met zout.
- Klop de eieren los en kruid met zout.
- Haal de kippenblokjes door het ei en daarna door de bloem.
- Doe al de ingrediënten voor de saus in een kommetje en meng met een klopper.
- Snij de lente-uitjes in 4 à 5 stukjes.
- Versnipper look.
- Frituur de kippenblokjes goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe 2 eetlepels arachideolie in een pan of wok.
- Roerbak de look en lente-ui 1 minuut.
- Giet er het sausmengsel bij en laat indikken.
- Meng er de gefrituurde kippenblokjes onder en warm nog even goed door.
Serveer met rijst!