- 500 g gehakt
- 100 g mascarpone
- 60 g gemalen parmezaan
- 2 eieren
- een handvol Keniaboontjes
- 1 wortel
- 1/2 courgette
- snuifje marjolein
- peper en zout
- 1 teentje look zeer fijn gesneden
- bakpapier
- aluminiumfolie
- Schil de wortel, kuis de boontjes, was de courgette.
- Snijd de groenten in lange reepjes.
- Kook de groenten een 5-tal minuten in kokend gezouten water.
- Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Vermeng het gehakt met de parmezaan, mascarpone, eieren, marjolein en look.
- Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schep het mengsel uit op een stuk bakpapier (ca. 5 cm dik)
- Verdeel er in het midden de groenten over.
- Rol nu met behulp van het bakpapier stevig op en leg op een ingevette bakplaat.
- Dek af met aluminiumfolie en laat 50 minuten in een oven van 200°C bakken.
- Neem uit de oven, verwijder het bakpapier, laat nog een 10-tal minuten kleuren in de oven.
- Snijd met een scherp mes of een broodsnijmachine.
Lekker met pasta en tomatensaus!