Lekker als hapje bij de aperitief of als warm voorgerecht. De jumbo mosselen heb ik gekocht in de Aldi, ze waren uitstekend!

  • 1 kg jumbo mosselen
  • ca. 60 g wortelen, ca. 60 g knolselder, ca. 60 g prei, ca 50 g Parijse champignons
  • 1 sjalot
  • 30 boter + wat extra
  • 30 g bloem
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • wat gemalen jonge gouda kaas (of emmentaler)
  • paneermeel
  1. Kook de mosselen “natuur” maar voeg een scheutje witte wijn toe houd het kookvocht bij!
  2. Kuis de groenten en snijd in kleine blokjes (brunoise)
  3. Pel de sjalot en versnipper
  4. Pel de look en snijd fijn
  5. Maak een roux met de bloem en de boter.
  6. Stoof de groenten + look 5 minuten in een klontje boter.
  7. Giet het kookvocht van de mosselen door een zeef, breng aan de kook, bind met de roux al roerend met een klopper.
  8. Zorg dat de saus juist dik genoeg is dat ze mooi in de schelpjes blijft.
  9. Voeg de gestoofde groenten en de peterselie aan de saus.
  10. Schep wat saus in de lege mosselschelp, leg er een mosseltje in, schep er nog wat saus over, strooi er wat kaas en paneermeel over.
  11. Verwarm de ovengrill voor.
  12. Laat ca. 5 minuten gratineren onder de ovengrill.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!