Lekker als hapje bij de aperitief of als warm voorgerecht. De jumbo mosselen heb ik gekocht in de Aldi, ze waren uitstekend!
- 1 kg jumbo mosselen
- ca. 60 g wortelen, ca. 60 g knolselder, ca. 60 g prei, ca 50 g Parijse champignons
- 1 sjalot
- 30 boter + wat extra
- 30 g bloem
- scheutje droge witte wijn
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- wat gemalen jonge gouda kaas (of emmentaler)
- paneermeel
- Kook de mosselen “natuur” maar voeg een scheutje witte wijn toe houd het kookvocht bij!
- Kuis de groenten en snijd in kleine blokjes (brunoise)
- Pel de sjalot en versnipper
- Pel de look en snijd fijn
- Maak een roux met de bloem en de boter.
- Stoof de groenten + look 5 minuten in een klontje boter.
- Giet het kookvocht van de mosselen door een zeef, breng aan de kook, bind met de roux al roerend met een klopper.
- Zorg dat de saus juist dik genoeg is dat ze mooi in de schelpjes blijft.
- Voeg de gestoofde groenten en de peterselie aan de saus.
- Schep wat saus in de lege mosselschelp, leg er een mosseltje in, schep er nog wat saus over, strooi er wat kaas en paneermeel over.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Laat ca. 5 minuten gratineren onder de ovengrill.