Voor 4 personen:

  • 500 g witte visfilet (kabeljauw, lom, koolvis…)
  • 200 g zalmfilet
  • 250 g grijze garnalen
  • 250 g champignons
  • 50 g goede boter
  • 50 g bloem
  • 2 bouillonblokjes (vis)
  • 200 ml room
  • 150 ml witte wijn
  • gemalen emmentaler
  • paneermeel
  • peper en zout
  1. Doe de bouillonblokjes in 1 liter water en breng aan de kook.
  2. Smelt de boter in een pot en meng er de bloem onder.
  3. Giet 300 ml bouillon, room en witte wijn bij het bloemmengsel.
  4. Breng al roerend met een klopper aan de kook.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  6. Doe de rest van de bouillon in een grote pan of pot  en pocheer de vis (niet de garnalen).
  7. Laat de vis even uitlekken.
  8. Snijd de champignons in 4 en bak ze in wat boter.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Neem 4 ovenschoteltjes en verdeel er de vis, garnalen, champignons en de saus over.
  11. Bestrooi met emmentaler en paneermeel.
  12. Zet ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Lekker met puree!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!