Voor 4 personen:
- 500 g witte visfilet (kabeljauw, lom, koolvis…)
- 200 g zalmfilet
- 250 g grijze garnalen
- 250 g champignons
- 50 g goede boter
- 50 g bloem
- 2 bouillonblokjes (vis)
- 200 ml room
- 150 ml witte wijn
- gemalen emmentaler
- paneermeel
- peper en zout
- Doe de bouillonblokjes in 1 liter water en breng aan de kook.
- Smelt de boter in een pot en meng er de bloem onder.
- Giet 300 ml bouillon, room en witte wijn bij het bloemmengsel.
- Breng al roerend met een klopper aan de kook.
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Doe de rest van de bouillon in een grote pan of pot en pocheer de vis (niet de garnalen).
- Laat de vis even uitlekken.
- Snijd de champignons in 4 en bak ze in wat boter.
- Kruid met peper en zout.
- Neem 4 ovenschoteltjes en verdeel er de vis, garnalen, champignons en de saus over.
- Bestrooi met emmentaler en paneermeel.
- Zet ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Lekker met puree!