Gefrituurde wontons met kip en de avondzon. |
Dit hapje heeft ons bijzonder gesmaakt bij een glaasje cava. En wat een mooi weer dit weekend!
- 20 wontonvelletjes
- 1/2 kipfilet
- 1 ei voor de vulling en 1 voor dicht te plooien.
- enkele druppeltjes hot chilisaus
- stengeltje pijpajuin
- zout
- Laat de wontonvelletjes ontdooien.
- Snipper de pijpajuin fijn en kluts 1 ei.
- Maal de kip fijn met een keukenrobot.
- Meng het ei en de pijpajuin onder de kip.
- Breng op smaak met chilisaus en iets minder dan een 1/2 koffielepel zout.
- Neem een wontonvelletje, leg iets minder dan een koffielepeltje van het vulsel in het midden.
- Bestrijk de zijkant met losgeklopt ei, en plooi dicht tot een driehoekje.
- Frituur de hapjes in enkele minuutjes op 180 C°, draai ze halverwege een voorzichtig om.
- Lekker met pittige zoetzure saus!