Gebakken aardappelen met spekjes en groenten
feb 24, 2015
Gebakken aardappelen met spekjes en groenten
- 500 g vastkokende aardappelen (geschild)
- 2 wortelen
- 1 wit van prei
- 250 g Parijse champignons
- 250 g gezouten speksneden
- zout en peper
- olijfolie
- bieslook (versnipperd)
- Schil de aardappelen.
- Snijd in gelijke stukken en kook juist gaar.
- Laat de aardappelen afkoelen en snijd in schijfjes.
- Schil de wortelen en snijd in schijfjes.
- Kuis de prei en snijd in stukjes.
- Kook de wortelen en de prei 2 minuten en giet af.
- Snijd de champignons in 4.
- Snijd het spek in reepjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het spek even aan.
- Verwijder het spek en zet even opzij.
- Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak de aardappelschijfjes.
- Voeg de champignons toe en laat meebakken.
- Voeg nu spek, wortelschijfjes en prei toe.
- Warm alles goed door en bestrooi met wat bieslook.