Gisteren in mijn eentje naar de bioscoop geweest. Dat was jaren geleden. Het was trouwens een mooie (lange) film: “Into the wild”: prachtige natuur, knappe acteerprestaties, goede soundtrack…de moeite waard! Alleen een beetje vreemd dat je tegenwoordig op genummerde plaatsen moet zitten.
Voor 2 personen:
- 300 g fusilli (spirelli)
- 150 g gekookte ham
- 150 g keniaboontjes
- 30 g gemalen parmezaan
- 100 ml room
- 50 g gemalen emmentaler
- 1/4 bouillonblokje (kip)
- witte peper
- Breek de uiteinden langs beide kanten van de boontjes eraf.
- Zet een kookpot op het vuur met ruim gezouten water en breng aan de kook.
- Kook de boontjes in 3 à 4 minuten beetgaar.
- Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Snijd de ham in fijne reepjes en halveer de boontjes.
- Kook de pasta beetgaar en giet af in een vergiet.
- Giet de room in de kookpot waarin je de pasta gekookt hebt en voeg ham, bouillon, boontjes en snuifje peper toe.
- Laat even doorkoken.
- Voeg nu pasta, emmentaler en parmezaan toe.
- Meng alles goed door mekaar.
- Serveer in een diep bord.