Chorizo is een pittige worst uit Spanje die gemaakt wordt met o.a. paprika, varkensvlees en knoflook. Chorizo word gebruikt in pastasauzen maar uiteraard ook in paëlla.
Voor 4 personen:
– olijfolie
– 200 g chorizo
– 1 ajuin
– 400 g gepelde tomaten
– 400 g fusilli
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– vers geraspte parmezaan
– 1 dl droge witte wijn
– Pel de ui en snij in ringen.
– Stoof de ui zonder kleuren 10 minuten in wat olijfolie.
– Verwijder het velletje en snijd de chorizo in schijfjes.
– Voeg de chorizo toe en laat 3 à 4 minuten meestoven.
– Blus met de witte wijn en laat voor de helft verdampen.
– Voeg er nu de tomaten bij en kruid met een half theelepeltje zout.
– Laat 15 minuten onder deksel zachtjes pruttelen.
– Roer er nu de peterselie onder.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Serveer de pasta in een diep warm bord.
– Giet er wat van de saus over.
– Bestrooi met parmezaan en peterselie.