Gebaseerd op een recept uit het kookboek “De zilveren lepel”.
De frittata is een Italiaans gerecht, uit armoede ontstaan. De moderne frittata is een kruising van een omelet, een pannenkoek en een pizza (bron:Wikipedia).
Frittata uit de oven
- 6 eieren
- 1 aubergine
- 2 gele paprika’s
- 2 koffielepels gehakte peterselie
- 100 g gemalen Emmentaler
- olijfolie
- zout en peper
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Snijd de aubergines in plakken.
- Bak de plakken gaar en goudbruin onder de ovengrill.
- Pel de paprika en snijd in reepjes.
- Kluts 2 eieren met peterselie, peper en zout.
- Doe een scheutje olie in een pan en bak een omelet.
- Zorg dat de onderkant gestold is maar de bovenkant nog zacht.
- Leg de omelet op het bakpapier in een taartvorm.
- Schik er de aubergine op en strooi de helft van de gemalen Emmentaler erover.
- Bak terug een omelet met peterselie en leg dit boven op de aubergine.
- Schik hier de reepjes paprika op en de rest van de gemalen Emmentaler.
- Kluts nu de laatste 2 eieren samen met de parmezaan, peper en zout.
- Bak op dezelfde manier als de twee vorige omeletten.
- Schik deze omelet boven op de paprika.
- Zet de frittata 10 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C.