Het deeg heb ik gemaakt in de broodmachine (Panasonic) met bloem “Frans Krokant” (Aveve). Daarna afgebakken in de oven met de hulp van een stokbroodplaat (Aveve).
- 500 g bloem “Frans Krokant”
- 4 g droge gist
- 300 ml koud water
- 15 g boter
- 10 g zout
- Doe alles in de broodmachine maar vermijdt rechtreeks contact tussen zout en gist. Selecteer het programma Frans-Deeg.
- Als het programma ten einde is, haal je het deeg uit de machine en verdeel het deeg in twee delen.
- Bestuif je werkplek met bloem.
- Vorm 2 stokbroden van 30 cm en leg ze in de licht ingevette stokbroodplaat.
- Snijd het stokbrood een aantal keren in met een scherp mes.
- Laat ze dubbel in omvang rijzen onder een keukenhanddoek.
- Bak ze in ca 20 à 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 230°C.
- Als ze goudbruin gebakken zijn, neem je ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.