Het deeg heb ik gemaakt in de broodmachine (Panasonic) met bloem “Frans Krokant” (Aveve). Daarna afgebakken in de oven met de hulp van een stokbroodplaat (Aveve).

  • 500 g bloem “Frans Krokant”
  • 4 g droge gist
  • 300 ml koud water
  • 15 g boter
  • 10 g zout
  1. Doe alles in de broodmachine maar vermijdt rechtreeks contact tussen zout en gist. Selecteer het programma Frans-Deeg.
  2. Als het programma ten einde is, haal je het deeg uit de machine en verdeel het deeg in twee delen.
  3. Bestuif je werkplek met bloem.
  4. Vorm 2 stokbroden van 30 cm en leg ze in de licht ingevette stokbroodplaat.
  5. Snijd het stokbrood een aantal keren in met een scherp mes.
  6. Laat ze dubbel in omvang rijzen onder een keukenhanddoek.
  7. Bak ze in ca 20 à 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 230°C.
  8. Als ze goudbruin gebakken zijn, neem je ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!