Voor 2 à 3 personen
- 1 courgette
- 200 g ham (blokjes)
- 300 g fettuccelle
- 100 g geraspte pecorino
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- boter
- olijfolie
- zwarte peper v/d molen
- zout
- geschaafde amandelen
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
- Was de courgette en snijd de courgette in fijne reepjes. Ik gebruik hier een Börner rasp voor waarmee je “spaghetti” kan raspen.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ajuin aan.
- Voeg de ham toe en laat even meebakken.
- Doe er de look en de courgette bij en stoof even mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met boter vul hem met de fettuccelle, schik er het courgette-mengsel bovenop.
- Bestrooi met de geraspte pecorino.
- Warm de schotel op in een voorverwarmde oven van 180°C in ca. 25 minuten.
- Rooster wat geschaafde amandelen in een pan zonder vetstof.
- Strooi wat amandelen over het gerecht.