Voor 2 à 3 personen

  • 1 courgette
  • 200 g ham (blokjes)
  • 300 g fettuccelle
  • 100 g geraspte pecorino
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • boter
  • olijfolie
  • zwarte peper v/d molen
  • zout 
  • geschaafde amandelen 
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
  3. Was de courgette en snijd de courgette in fijne reepjes. Ik gebruik hier een Börner rasp voor waarmee je “spaghetti” kan raspen. 
  4. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ajuin aan.
  5. Voeg de ham toe en laat even meebakken. 
  6. Doe er de look en de courgette bij en stoof even mee.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Vet een ovenschaal in met boter vul hem met de fettuccelle, schik er het courgette-mengsel bovenop.
  9. Bestrooi met de geraspte pecorino.
  10. Warm de schotel op in een voorverwarmde oven van 180°C in ca. 25 minuten.
  11. Rooster wat geschaafde amandelen in een pan zonder vetstof.
  12. Strooi wat amandelen over het gerecht.

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!