Vrijdagavond kregen we de gelegenheid de nieuwe pasta Delverde te testen. Een heuse foodbus, rechtstreeks vanuit Abruzzo trouwens, hield halt voor Restaurant Gusto in Antwerpen. Het mobiele restaurant, dito keuken en lounge zijn de voornaamste kenmerken. De imposante bus spreekt tot de verbeelding. Italiaanse chefs schieten in actie in de keuken en presenteren 3 pasta’s. Wij nemen plaats op het zonovergoten terras van Gusto en wanen ons in Italië. Eerste pasta is een pasta met kazen. Nadien volgt een pasta met olijven en een pasta bolognese.
Bijzonder aan deze pasta is de herkomst: onmiskenbaar uit Italië. De invoeder voor België legt uit dat in Fara San Martino, de thuishaven van deze pasta, de lucht, de waterbronnen en het graan mee verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit. Delverde is gelegen in het nationaal park Majella sedert 1967. De trage droging in openlucht zorgt voor het behoud van de voedingswaarde. Ook het proces om de pasta te versnijden is anders dan gewoonlijk. Een bronzen mal zorgt voor een specifieke, ietwat ruwere structuur van de pasta waardoor de saus blijft plakken. De pasta wordt uiteraard al dente gekookt. Ons vallen de grotere vormen van de geproefde pasta op. We krijgen nog een goodiebag gevuld met enkele zakken pasta, waaronder Pennete, mee. Deze proefden we gisteren met een bolognesesaus. Waar we normaal 300g pasta koken, kookten we 500g. De kinderen zijn zot op de kleinere variant van deze pasta en smikkelen erop los. Vanaf deze week is de pasta verkrijgbaar in gespecialiseerde handelszaken en kleinere supermarkten. Voor meer info: Delverde.