Het is winterweer en dan doen we niets liever dan met een kop erwtensoep en gebakken korstjes ’s avonds gezelschapsspelletjes te spelen. Dit recept is eenvoudig te bereiden. De schijfjes rookworst en de spekblokjes geven de erwtensoep dat extraatje meer. Smakelijk!
- diepvrieserwten (500 g)
- knolselder (200 g)
- 1 wortel (100 g)
- 130 g bloemige aardappeltjes (type bintje)
- 1 ajuin (170 g)
- 2,3 liter water
- 3 bouillonblokjes (kip)
- 200 g spekblokjes
- 1 rookworst (in schijfjes)
- 3 boterhammen
- arachideolie of zonnebloemolie
- Snijd de knolselder, wortel, ajuin en de aardappelen in grove stukken.
- Doe de groenten samen met de erwten, bouillonblokjes en het water in een pot.
- Laat 35 minuten koken onder deksel.
- Mix de soep.
- Voeg de spekblokjes en de rookworst toe en laat de soep een 5-tal minuten koken.
- Snijd de boterhammen in blokjes en bak ze in een scheutje olie goudbruin.
- Serveer de korstjes apart.