Eenvoudig zelf pepersaus maken?

Liever een klassieke pepersaus met bruine fond? Die vind je hier.

Ingrediënten

  • 2 koffielepels groene peperbolletjes
  • 20 g goede boter
  • 20 g bloem
  • 50 ml room
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 1 eetlepel cognac
  • zout

Bereiding

  1. Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
  2. Laat de boter smelten in een potje.
  3. Voeg de bloem toe en laat het “papje” bruin kleuren. Laat niet verbranden!
  4. Roer regelmatig om.
  5. Giet er voorzichtig 200 ml van de bouillon bij.
  6. Breng de saus al roerend aan de kook met een klopper.
  7. Voeg er de room peperbolletjes en cognac bij en laat nog even koken.
  8. Kruid indien nodig met zout.
  9. Als de saus wat te dik is, leng dan aan met bouillon.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!