Ik heb moeite om deze dumplings niet op te eten voor ik er een foto van genomen heb. Perfect hapje of voorgerecht.
- Pakje Jiaozi vellen (verkrijgbaar in o.a. Sun Wah)
- 250 g gehakt (kip)
- 200 g witte kool
- 1 koffielepel wokolie (Oil & Vinegar)
- 1 koffielepel oestersaus
- Enkele druppeltjes lichte sojasaus
- Laat de Jiaozi vellen ontdooien.
- Snijd de kool zeer fijn (hak er eventueel even met je mes door).
- Doe de kool met het gehakt, olie, oestersaus en sojasaus in een kommetje en meng.
- Strijk de zijkant van een Jiaozi velletje in met water.
- Doe in het midden een koffielepeltje van de vulling.
- Plooi op en duw goed vast.
- Kook de dumplings 6 minuten in water.
- Laat ze uitlekken en serveer met sojasaus en/of zoetzure saus.