Gebaseerd op een recept uit het boek “Bespaar met Jamie”.
2 pizza’s voor 4 personen:
Voor het deeg:
- 3 g gedroogde gist
- 500 g bloem (tipo 00)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel (zee)zout
- 600 ml lauw water
- Doe de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
- Giet het water in het kuiltje en meng er de gist door.
- Gier er olijfolie bij.
- Roer er met een vork geleidelijk de bloem door.
- Kneed het deeg, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een glad en elastisch deeg.
- Dek af met een zuivere handdoek en laat een uur rijzen op een warme plek.
Voor de saus:
- 1 blik tomaten (in blokjes)
- 1 koffielepel oregano
- tabasco chipotle (of gewone tabasco)
- 2 teentjes look
- zout
- Doe alles in een blender en blend fijn.
- Je kan ook alles in een pot doen en met de handmixer fijn mixen.
- Breng op smaak met zout.
Voor de vulling:
- 1 groene paprika (in blokjes)
- 1 ajuin (in fijne ringen)
- gerookte spekblokjes
- 200 g gekruid gehakt
- 150 g mozzarella
- paprikapoeder
- olijfolie
De afwerking:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het deeg in twee delen.
- Rol een deel uit op een bestoven werkvlak tot een diameter van ongeveer 30 cm.
- Bak de spekblokjes heel even aan.
- Leg het deeg in een taartvorm en druk de rand een beetje omhoog.
- Meng een beetje olijfolie onder de paprika en de ajuin.
- Verdeel ca. 1/4 deel van de saus over het deeg.
- Schik de groenten over de saus.
- Verdeel een deel van het gehakt en de spekjes over de pizza.
- Bestrooi met de kaas.
- Strooi er nog wat paprikapoeder over.
- Bak in de oven goudbruin in ca. 15-20 minuten.