Voor 3 personen:
- 500 g kipfilet
- 100 g bamboescheuten
- 150 g pompoen
- 1 ajuin
- 200 ml room
- oestersaus
- sojasaus
- thaïse vissaus
- 1 afgestreken koffielepel currypoeder
- 1 /2 bouillonblokje (kip)
- vijfkruiden-poeder
- arachideolie
- Pel de ajuin en snijd grof.
- Kuis de pompoen en snijd in blokjes.
- Snijd de kip in reepjes of blokjes.
- Breng de kip op smaak met een scheutje oestersaus, sojasaus, vissaus en vijfkruiden-poeder (alles matig!)
- Giet een scheutje arachideolie in een pan of wok en roerbak de kip.
- Voeg de pompoen en de ajuin toe.
- Laat even mee bakken.
- “Blus” de pan met een beetje water.
- Voeg de room en currypoeder toe.
- Verkruimel er het bouillonblokje over.
- Laat even opkoken en voeg de bamboescheuten toe.
- Serveer met rijst.