Meng de vinaigrette en de groenten pas op de laatste moment onder de couscous, anders wordt de salade te wak.
- 500 g couscous afgekoeld
- 1/2 rode, groene en gele paprika
- 1 tomaat
- 1/4 komkommer
- 30 g gedroogde abrikozen
- 30 g rozijnen geweekt in water
- 30 g noten mengeling
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- paar blaadjes verse munt
- sap van 1 limoen
- peper
- zout
- mespuntje kaneel
- 30 ml olijfolie
- snuifje suiker
- Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat volledig afkoelen.
- Kuis de paprika’s en snij in blokjes.
- Ontpit de komkommer en snij in blokjes.
- pel en snijd de tomaat in blokjes
- Meng voor de vinaigrette het sap van de limoen met peper, zout, kaneel, suiker en olijfolie tot een mooie homogene saus.
- Meng de groenten, kruiden, rozijnen en noten onder de couscous.
- Schep er de vinaigrette over.