Voor 3 à 4 personen:
- 100 g Kenia boontjes
- 1 grote wortel (in blokjes)
- 1/2 rode paprika (in blokjes)
- 200 g couscous
- 1 teentje look (zeer fijn versnipperd)
- ras el hanout kruidenmengeling
- gedroogde oregano
- 1 eetlepel gehakte en gedroogde peterselie
- olijfolie
- peper en zout
- Kuis de boontjes en kook 3 minuten in licht gezouten water.
- Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Doe dit eveneens voor de wortelen maar laat deze 5 minuten koken.
- Doe een scheutje olijfolie met look en een snuifje oregano in een pan.
- Bak de paprika er even in aan.
- Voeg de overige groenten toe.
- Kruid met peper en zout en ras el hanout kruiden.
- Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Schik de couscous op een schotel of pan en verdeel er de groenten over.
- Strooi er de peterselie over.
Lekker met merguez worstjes!