Na mijn deelname aan de persreis naar Calvados, daarover deze week meer, heb ik de geneugten van deze drank goed leren kennen. Zo kreeg ik bij Calvados Boulard het boekje ‘Cocktails au Calvados’ van Dominique Grousseaud en Marc Jean. Ik voeg de daad bij het woord en test mijn eerste cocktail uit. Ik baseer me op de cocktail Green Heart (blz. 61). Hij smaakt goddelijk: fris, fruitig en het takje munt zorgt voor de ‘finishing touch’. Gebruik bij voorkeur een jonge fruitige Calvados voor deze cocktail, bv. Pere Magloire fine v.s. o.a. verkrijgbaar bij Colruyt.
Cocktail met Calvados
- 4 cl Calvados
- 2 cl Cointreau
- 20 cl tonic
- sap van een halve limoen
- 1 koffielepel rietsuiker
- muntblaadjes
- ijsblokjes
- Neem een tumbler glas van 38 cl.
- Vul het voor 1/3 met ijsblokjes.
- Giet er Calvados, Cointreau en tonic bij.
- Werk af met enkele blaadjes munt.
- Strooi er de rietsuiker over.
Meer informatie | Cocktails au Calvados | OREP Editions | ISBN: 978-2-8151-0166-0 | € 3,90